Vjerojatno imate neku aplikaciju (ili barem widget) na svom mobitelu preko koje pratite kakvo je vrijeme i – još važnije – kakvo će biti. Ali ako ste navikli oslanjati se na Facebook za dobivanje svježih informacija – možete ih slobodno zanemariti.

U posljednjoj verziji Facebookove mobilne aplikacije za Android i iOS nalazi se opcija prikazivanja vremenske prognoze. Da bi došli do nje, morate malo kopati: otvorite Facebook aplikaciju, odaberite dodatne opcije (tri vodoravne crte u gornjem desnom uglu na Androidu, odnosno donjem desnom na iOS-u), provrtite do sekcije Aplikacije (Apps), na dnu sekcije odaberite Prikaži sve (See More / See All) i – nakon što s iznenađenjem shvatite da ovdje postoji par aplikacija koje niste ni znali – odaberite Vrijeme (Weather).

Kako smo već navikli od Facebooka, informacije su prikazane u kombinaciji (nemuštog) prijevoda na hrvatski i originalnog engleskog.

Ispod detaljne vremenske prognoze iz sata u sat nalazi se i prognoza za slijedećih sedam dana, kao i link More Info koji vodi na web stranice izvora – IBM-ovog servisa Weather.com.

Naš kolega Stan Schroeder iz Mashablea (on je u Rabu – blago njemu! Ondje je toplo) potrudio se kontaktirati Facebook koji mu je službeno odgovorio kako će se informacije o vremenu od slijedećeg tjedna prikazivati u News Feedu, i u mobilnim aplikacijama i na računalima; na ovim posljednjima, od ožujka će također biti dostupna posebna aplikacija za vremensku prognozu.

Podijeli
Prethodni članakAplikacija za kontracepciju
Sljedeći članakAdapter pretvara obične slušalice u bežične
O računalima, mobitelima i ostalim digitalijama piše već dvadeset godina. Osnovao je i pet godina uređivao PC Chip. Kasnije je prešao u Bug. Deset godina je pisao i vodio rubrike u Večernjem listu i na HRT-u, a nešto kraće i u Globusu, Jutarnjem listu, Business.hr-u...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here