Pred ugodno popunjenom dvoranom na 16. katu zagrebačkog hotela Westin danas je održana konferencija o digitalnoj transformaciji, nama u digitalno.hr vrlo bliska i razumljiva. Konferencija se sastojala od četiri predavanja sa zajedničkom potkom kako izvesti prijelaz na najnovije digitalne tehnologije – što je ujedno i zadatak vodećih svjetskih tvrtki, kako bi održale konkurentnost.

Organizatori su digitalnu transformaciju definirali kao novi način povezivanja ljudi, informacija i procesa za stvaranje dodatne vrijednosti u poslovanju. Poanta je da napredna IT tehnologije omogućuje tvrtkama da i dalje rastu, razvijaju svoje poslovanje i (p)ostanu uspješni unatoč velikim promjenama – odnosno, baš uz njihovu pomoć, ako prigrle nove tehnološke trendove.

Uvodno predavanje održao je Goran Medić iz Microsofta, govoreći o sigurnosti Windowsa 10. Osvrnuvši se na ranije verzije Windowsa, zorno je prikazao koje je sve sigurnosne razine uvela Desetka, uz nekoliko zornih primjera; kako svoja predavanja drži u čitavoj istočnoj Europi, podsjetio je što se dogodi kada se ne vodi dovoljno računa o sigurnosti, uz dva svježa primjera iz Ukrajine: ondje su hakeri usred najgore zime razvalili sustav grijanja, a u softver artiljerije podmetnuli rootkit kako bi mogli pratiti gdje je u kojem trenutku svaka ukrajinska haubica, top ili tenk.

Tomislav Radmilović također ima iskustva s istočnom Europom, gdje će se uskoro početi prodavati proizvod za koji je zadužen: računala Gepard. O njima smo već pisali kao o ultimativnim igraćim računalima, ali predstavljena su i Avenio računala, u prodaji preko Mikronisa, koji su namijenjeni i uredskom poslovanju.

Vedran Šolaja, također iz Microsofta, detaljno je predstavio mogućnosti Windowsa 10 u poslovanju, a završno predavanje održao je Stjepan Budimir iz hrvatske poslovnice njemačke tvrtke Grenke, predstavivši mogućnosti financiranja IT opreme putem operativnog najma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here