Google je danas objavio listu pojmova koji su se najviše tražili tijekom ove godine. U Hrvatskoj, najtraženiji pojam je – DIP, odnosno Državno izborno povjerenstvo. Moramo priznati: neočekivan rezultat; nije to ono što bi nam prvo palo na pamet, premda su se ove godine održali lokalni izbori.

Velik broj pretraživanja zabilježila je pjesma Despacito koja je pokorila i svjetske glazbene top ljestvice. Nadalje, hrvatski građani ove su godine itekako pratili Wimbledon, ponajviše jer je Marin Čilić igrao u finalu s Rogerom Federerom. To je Wimbledon kao pojam dovelo na treće mjesto najčešće pretraživanih pojmova na Googleu u Hrvatskoj u 2017.

Od tehnoloških pojmova, jedini na Top-10 je iPhone 8 (na 6. mjestu), koji je i u svijetu visoko rangiran (u SAD-u: na drugom mjestu; na trećem mjestu je iPhone X koji do našeg tržišta još nije stigao).

Ostatak najtraženijih pojmova drže sportska događanja (rukometno prvenstvo, Eurobasket), turske sapunice (Sudbina) i pojmovi vezani uz djecu i obitelj (fidget spinner, Majčin dan).

Listu najtraženijih pojmova na Googleu ove godine možete naći ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.