LG nastavlja praksu predstavljanja udarnih noviteta uoči početka sajma CES 2018. Očito da i sam CES podržava takvu praksu, jer unaprijed su podijeljene nagrade: tako je danas predstavljen projektor dobitnik nagrade CES 2018 Best of Innovation.

Projektor teško pamtljivog imena HU80K prvi je LG-ov model koji podržava 4K razlučivost. Nudi i za LG rekordnu svjetlinu od 2.500 lumena te podršku za HDR video po standardu HDR10 (ne i Dolby Vision).

LG-ove se projektor na prvi pogled razlikuje od konkurencije: malene dimenzije (koje jamče mobilnost) i jedinstveni uspravni dizajn – u obliku slova I – omogućuje prikazivanje slike gdje god da se postavi. Drugim riječima, možete ga jednostavno odložiti na pod – i to, sudeći po promotivnim fotografijama, ne mora biti daleko od zida na kojeg će projicirati, niti mora biti pod pravim kutom. Alternativno, može se pričvrstiti na zid ili strop.

Rezultat: slika dijagonale 150″ – gotovo četiri metra, odnosno gotovo dvostruko veća od rekordno velikog, 88″ OLED TV-a predstavljenog pred par dana.

Od ostalih tehničkih detalja, objavljeno je da projektor ima dva ugrađena zvučnika od 7 Watta, ako vam to nije dovoljno – možete ga spojiti na kućno kino preko HDMI-ja, optičkog kabela ili Bluetootha. Tu je i USB utor za direktnu reprodukciju datoteka s USB memorije ili diska, no vjerojatno ćete češće koristiti webOS, posebice ako imate pretplatu na servise kao što su Pickbox, HBO ili Netflix.

Šećer za kraj: LG nije objavio koliko će koštati projektor ali je obećao „pristupačniju cijenu“. Američki mediji podsjećaju da 4K HDR projektori Sonyja i Della koštaju 4 do 5 tisuća dolara, aza ovaj pretpostavljaju da će koštati ne puno više od 2000 dolara.

LG će na CES-u predstaviti i Full HD projektor PF50K, novi model iz serije MiniBeam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.