Ovogodišnji 41., najveći i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe, MIPRO 2018, koji će se od 21. do 25. svibnja održati u Opatiji (Hoteli Adriatic i Admiral) okupit će više od 1200 sudionika iz 45 zemalja sa svih kontinenata. Na njemu će biti prezentirano 350 znanstvenih i stručnih radova, na tematskim savjetovanjima, seminarima i radionicama tijekom pet dana.

MIPRO je jedan od najznačajnijih skupova takvog profila u ovom dijelu Europe, a najkvalitetniji radovi s njega će ući u baze IEEE Xplore, Scopus i Compendex. Kvarner i Opatija tako zadnjeg tjedna u svibnju postaju epicentar znanstvenih i stručnih ICT zbivanja. Ove godine radovi osim iz Europe dolaze i iz SAD-a, Južne Koreje, Japana, Rusije, Kine, JAR-a, UAE-a, Jordana, Indije, Izraela, Irana, Egipta, Kanade, Alžira. To je prilika i sudionicima skupa za međusobna druženja, izmjenu iskustava i nove znanstvene, stručne, ali i poslovne projekte.

ICT stručnjaci imati će priliku sudjelovati na okruglim stolovima s temama vezanim za uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e-okoliš, odnosno ICT primjenu u zaštiti okoliša, a biti će riječi i o procesnoj – industrijskoj ICT tehnologiji te robotizaciji industrije.

Središnja tema ovogodišnjeg skupa je Dan gospodarstvenika u srijedu 23. svibnja, koji će na temu “Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo” pokušati odgovoriti na to goruće pitanje. Dan gospodarstvenika priprema se u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na mipro@mipro.hr.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.