Dan uoči službenog početka sajma Photokina 2018 u Kölnu, Panasonic je predstavio novu seriju fotoaparata Lumix S, i njena prva dva modela: S1R i S1.

Ti su aparati bez zrcala opremljeni 35-milimetarskim senzorom punog kadra – prvi takvi Panasonicovi, ali po nečem i prvi na svijetu: mogu snimati videozapise razlučivosti 4K 60p/50p. K tome, posebni su i po dvostrukoj stabilizaciji slike – i u tijelu kamere i u lećama. Ovo su prvi aparati punog kadra koji nude takvu mogućnost.

Ostali detalji o 47-megapikselnom Lumixu S1R i mlađem bratu, 24-megapikselnom S1 još su uvijek prilično škrti, uključujući i datum dolaska na tržište – nezavisni izvori spominju proljeće 2019. No ono što se zna je da će novi aparati koristiti novi standard optike: L-Mount, kojeg je razvila Leica a danas su mu se pridružili Panasonic i Sigma. Novi se standard hvali svestranošću, a pored osam već dostupnih objektiva Leice i tri Panasonicova koji će izaći uz prve modele serije S, Panasonic ih je najavio dvoznamenkasti broj do 2020. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.