Najnovija velika polugodišnja nadogradnja Windowsa, Windows 10 October 2018 Update, postupno se distribuira korisnicima od početka tjedna.

Prve reakcije su bile prilično povoljne: mnogi su nove mogućnosti ocijenili korisnima, osobito Vremensku crtu (a ne Vremensku vrtu, kako piše na službenim hrvatskim stranicama), clipboard u oblacima (copy/paste između dva različita računala – to će dobro doći, prije ili kasnije) te nove prateće aplikacije za mobitele koje omogućuju pregled (ne i brisanje) fotografija s mobitela na računalu, te ono što smo već najavljivali: slanje i primanje SMS-ova na Windows računalu.

Međutim, sve te dobre vijesti pale su u drugi plan pred reakcijama gnjevnih korisnika kojima je Windows 10 October 2018 Update – izbrisao datoteke.

U ovom trenutku, još nitko nije siguran kako se to događa, kako i kome (zašto) ali i Microsoft je objavio da radi na tome, jer pritužbe korisnika se množe.U međuvremenu, mnogi siteovi preporučuju da odgodite update: ZDNet preporučuje kako, a donosi i savjete što učiniti ako vam nadogradnja Windowsa izbriše podatke.

Dodatak, 10. 10. 2018.: Microsoft je sinoć objavio da je problem riješen. Nastavljena je distribucija Updatea, a korisnicima koju su pogođeni problemom (kojih je, kako tvrdi Microsoft, vrlo malo) savjetuje se da kontaktiraju Microsoft koji će im pomoći vratiti izgubljene podatke.

Dodatak, 22. 10. 2018.: Otkriven je još jedan problem, sa Zip datotekama, opisan ovdje. Microsoft ga je navodno već ispravio; problem će nestati kad izađe nova verzija Updatea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.