Gotovo istodobno, Google i Apple objavili su dobitnike redovitih godišnjih izbora za najbolje aplikacije.

Dobitnik glavne nagrade za iPhone aplikacije je Procreate Pocket, kojeg sam autor opisuje kao „najmoćniju aplikaciju za skiciranje, slikanje i ilustriranje ikad napravljenu za iPhone“. U kategoriji aplikacija za iPad pobijedila je Froggipedia, AR aplikacija koja nas upoznaje sa – žabama.

Najbolje igre su Donut County (iPhone) i Gorogoa (iPad) a zanimljivo je da su dodijeljene i nagrade za trend među aplikacijama. Slavodobitnik su aplikacije za samopomoć (self-care) a među igrama nagrađene su one u stilu Battle Royale.

Dan kasnije pobjednike je objavio i Google, odnosno njegova Play trgovina. Njegov je izbor detaljniji: i igre i aplikacije dobile su po pet pobjednika u četiri kategorije. Ukupan pobjednik u kategoriji igara je PUBG – koji je, zanimljivo, također Battle Royale naslov – a među aplikacijama glavni pobjednik je Drops: Learn 31 new languages koji, kako naslov otkriva, omogućuje da bez puno gnjavaže naučite najpotrebnije riječi i fraze sa svjetskih jezika (među kojima nije i hrvatski).

U spomenute četiri kategorije aplikacija među pet ravnopravnih pobjednika prvi su na redu (vjerojatno ne slučajno!) video urednik Vimage među najzabavnijim aplikacijama, Mimo: Learn to Code među edukativnim aplikacijama, Otter Voice Notes među uslužnima te aplikacija za upoznavanje novih (dopisnih) prijatelja Slowly u kategoriji skrivenih dragulja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.