Prije gotovo godinu dana, nakon što je TechCrunch otkrio kako Mark Zuckerberg i ostali dužnosnici Facebooka imaju mogućnost brisanja poruka koje su poslali, u Facebooku su ispunili obećanje kako će isto to omogućiti i nama, običnim smrtnicima. Ali…

… pogađate, ima više od jednog ‘ali’. Za početak, to je moguće samo u Messengeru, samo u mobilnim aplikacijama – za Android i iOS, i to samo u najnovijim verzijama (ako već niste, morate nadograditi na posljednju verziju), te samo kroz 10 minuta nakon što ste poslali poruku. Kasnije, više nema brisanja…

Dobra vijest je da  mogućnost brisanja postoji za sve moguće razgovore – i grupne, a ne samo pojedinačne – a loša vijest (za vas) je da će vaši sugovornici vidjeti da ste nešto obrisali.

Dakle, kako brisati? Jednostavno: pritisnite ono što želite obrisati, držite sekundu-dvije dok se na dnu ekrana ne pojavi mogućnost Remove, odaberite ju, zatim odaberite Remove for Everyone; zatim će se pojaviti ekran za potvrdu na kojem još jednom treba odabrati Remove – i konačno ste gotovi.

Što se tiče 10-minutnog ograničenja, ni nama nije jasno čemu ono – ali Facebook tvrdi da je utvrdio da je ono dovoljno, za vrijeme testova provedenih u posljednja dva mjeseca u Poljskoj, Latviji, Boliviji i Kolumbiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.