Preklopni, sklopivi mobiteli su najveći hit ovog proljeća. Premda je Samsung Galaxy Fold zaradio loš renome na američkom tržištu zbog problema oko savijanja, Samsungov Fold i Huaweijev Mate X bila su dva mobitela o kojima se najviše pričalo ove godine, a i mediji su listom istaknuli foldable mobitele kao najveću i najbolju novost.

Stoga ne čudi kako je Lenovo iskoristio trend da bi ga proširio na prijenosna računala. Sinoć je na vlastitoj konferenciji Accelerate predstavio još neimenovani model koji će izaći na tržište dogodine u seriji ThinkPad X1: bit će to prvi sklopivi (foldable) prijenosnik.

Da ne bi bilo zabune: sklopivi – to znači da ima isti oblik kao klasični laptop, ali nema tipkovnice: ekran se prostire uzduž gotovo čitave unutrašnje površine. Ondje gdje je kod „normalnog“ laptopa tipkovnica – ovdje je virtualna tipkovnica, ili bilo što drugo na ekranu. A u sredini nema šarke.

Ekran dijagonale 13,3″ proizvest će LG, a prikazivat će sliku 2K razlučivosti.

foldable PC

Lenovo je opisao cijeli scenarij kako će se moći koristiti novi sklopivi prijenosnik: ujutro se probudite, provjerite novosti na društvenim mrežama dok je PC još sklopljen; uz doručak ga rasklopite da pročitate vijesti; ponesite ga sklopljen na posao i usput ga otklopite da bi provjerili poslovne e-mailove; na poslu ga spojite na veliki monitor; na sastancima ga koristite kao tablet i pišete po njemu e-olovkom; ako trebate napisati dulju poruku ili dokument, spojite na njega pravu (mehaničku) tipkovnicu a navečer ga kod kuće rasklopite da bi na njemu pogledali novu epizodu omiljene TV serije…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.